Laser Anti-pemalsuan Téhnologi pikeun Topéng

Kusabab pecah COVID-19, topéng janten kabutuhan sadidinten pikeun unggal jalma. Nanging, celah paménta anu ageung parantos nyababkeun sababaraha padagang ilegal pikeun ngamangpaatkeun éta, sareng sajumlah ageung topéng kualitas rendah parantos ngalir ka pasar. Istilah anu aya hubunganana sareng "topeng palsu" sareng "panipuan topeng" sababaraha kali muncul dina pamilarian anu panas. Topeng palsu henteu ngan ukur henteu gaduh pangaruh pelindung, tapi ogé ngagaduhan résiko polusi kusabab lingkungan produksi anu teu sopan, anu ngabahayakeun pisan pikeun kaséhatan pribadi. Cara anu paling langsung pikeun ngaidentipikasi topéng nyaéta mariksa tanda anti-pemalsuan laser.

1
11

Pikeun masker seri 3M, N95 / KN95, éta tiasa dikenal ku labél anti pemalsuan dina kotak topéng. Labél topéng asli bakal ngarobah warna tina sudut anu béda, sedengkeun labél topéng palsu moal ngarobah warna. Pikeun topéng dibungkus sacara masal, kaaslianana tiasa dibédakeun ku niténan kecap-kecap dina topéng. Téks topéng 3M nyata ditandaan ku laser kalayan garis diagonal, sedengkeun palsu dicitak ku mangsi sareng titik-titik (tanda tinta henteu rata).

Nyatana, laser anu nyirian téknologi anti-pemalsuan sanés ngan ukur tiasa dianggo pikeun ngaidentipikasi kaaslian topéng, tapi ogé ngagaduhan peran penting dina bidang produk pangan, ubar, bako, kageulisan, sareng produk éléktronik. Tiasa disebatkeun yén laser anu nyirian téknologi Anti-pemalsuan parantos diintegrasikeun kana sagala aspek kahirupan urang.

Salaku jinis téknologi nyirian laser anyar, pangaruh panyiri serat laser nyirian mesin akurat pisan. Garis panyirian tiasa ngahontal milimeter atanapi kelas mikron, anu matak hésé pisan pikeun niru sareng ngarobih labél. Pikeun bagian-bagian anu bentukna leutik sareng kompleks, mesin serat laser nyirian tiasa gampang ngalengkepan padamelan éta. Henteu ngan ukur pangaruhna geulis pisan, tapi éta moal langsung ngahubungi obyék, sareng éta moal ngaruksak obyék.

Spidolna permanén sareng moal kabur ku waktosna, janten panyiri éta sorangan ngagaduhan fungsi anti pemalsuan. Tapi aya kamungkinan pemalsuan. Janten, ngémutan ciri-ciri mesin laser anu dikontrol ku komputer, laser BOLN ngarobih sistem panyiri laser sareng ngaganggu sistem database perusahaan. Saatos ngahijikeun fungsi database dina parangkat lunak nyirian, nasabah tiasa mastikeun kode sareng ngabédakeun kaaslian produk. Data anti-pemalsuan tiasa téks, barkod, DM atanapi QR code. Samentawis éta, alat-alatna dilengkepan ku maca barkod, anu tiasa gancang ngaidentipikasi eusi kode sareng mastikeun peunteun kode, ngaoptimalkeun waktos siklus produksi sareng ngajaga produk pikeun gampang dilacak sareng dirusak.

bl (2)
bl (1)
bl (3)

Pos waktos: Apr-06-2021